Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z odzivom pristojne institucije

Predlog za letno poročilo sprememb, ki so jih vladni organi naredili, kot odziv na poslane predloge

4461 OGLEDOV 11 KOMENTARJEV

Predlagam, da se vsako leto (lahko tudi polletno) napiše poročilo sprememb, ki so jih vladni organi podvzeli zaradi predlogov objavljenih na predlagam.vladi.si.

Poročilo naj vsebuje pregled dopolnil ali sprememb zakonodaje oz. drugih ukrepov, ki so bili sprejeti na podlagi pozitivne ocene pristojnih organov glede podanih predlogov na portalu Predlagam.vladi.si. Poročilo naj vsebuje tudi oceno učinkov tako izboljšane zakonodaje oz. sprejetih ukrepov na kvaliteto življenja prebivalcev Republike Slovenije. Predlog dopolnjen kot je predlagal mag. Simon Delakorda.

Predlagam tudi, da se poročilo objavi na strani predlagam.vladi.si.

Popravljam predlog po predlogi kal-51 V poročilu naj vlada pove koliko predlogov so do sedaj upoševali in koliko od teh predlogov je neposredno vplivalo na spremembo zakonov in katerih zakonov. To bo povečalo transparentnost in izboljšalo nadzor nad delom vladnih organov, saj bo lahko vsak prebral kaj so dejansko naredili zaradi predlogov objavljenih na predlagam.vladi.si.

18 glasov

1 glas

Če bo predlog prejel vsaj 11 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR F Feedback 10 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • ZADNJA SPREMEMBA
  • KONEC OBRAVNAVE
  • ODGOVOR

Odgovor


6. 10. 2010

Odziv Urada vlade za komuniciranje

Na Uradu vlade za komuniciranje smo od objave spletnega orodja predlagam.vladi.si, dne 11. novembra 2009, dvakrat objavili statistiko orodja (dostopni sta na naslovu: http://bit.ly/PVSstat). V začetku julija 2010 smo Vladi RS predložili šestmesečno poročilo o delovanju spletnega orodja (dostopno na naslovu: http://bit.ly/PVSprojekt).

Vsa omenjena poročila med drugim vsebujejo tudi seznam predlogov, za katere so pristojni vladni organi ocenili, da so primerni za nadaljnjo obravnavo oziroma uveljavitev v praksi. V letnem poročilu, ki bo novembra 2010 objavljeno v spletnem orodju predlagam.vladi.si, pa bomo pripravili tudi pregled implementacije teh predlogov.

Pristojne vladne organe smo zato že pozvali, da nam sporočijo seznam aktivnosti, ki so že bile oziroma bodo opravljene za realizacijo določenega predloga, da izpostavijo morebitne spremembe pravnih predpisov ter pripravijo oceno učinkov sprejetih ukrepov na kvaliteto življenja prebivalcev Republike Slovenije. V primerih, ko bi izdelava teh ocen predstavljala preveliko obremenitev sredstev organa, je izdelavo le teh z vidika gospodarne in učinkovite rabe proračunskih sredstev neupravičeno pričakovati.

Poročila o predlogih predlagam.vladi.si bomo na Uradu vlade za komuniciranje še naprej v skladu z obstoječo prakso objavljali vsakih šest mesecev.

Priloge:

Popravki predloga

Verzija predloga z dne, 26. 8. 2010 | 16:11:59

Predlog za letno poročilo sprememb, ki so jih vladni organi naredili, kot odziv na poslane predloge

Predlagam, da se vsako leto (lahko tudi polletno) napiše poročilo sprememb, ki so jih vladni organi podvzeli zaradi predlogov objavljenih na predlagam.vladi.si.

To bo povečalo transparentnost in izboljšalo nadzor nad delom vladnih organov, saj bo lahko vsak prebral kaj so dejansko naredili zaradi predlogov objavljenih na predlagam.vladi.si.

predlagam tudi, da se poročilo objavi na strani predlagam.vladi.si.

Komentarji