Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z odzivom pristojne institucije

Šola - izpis prilagoditev na spričevalo pod opombe

1842 OGLEDOV 23 KOMENTARJEV

Predlagam, da se otrokom z odločbami o posebnih potrebah, ki imajo prilagojen pouk ter ocenjevanje in opravljajo tudi maturo pod temi pogoji, na spričevalo pod opombe zabeleži katere so bile te prilagoditve.

Razlog je v tem, da se trenutno tega na spričevalu ne vidi in delodajalec, ki dobi dokument v roko ne more presoditi, ali bo ta delavec sploh pod normalnimi pogoji dela to sposoben opravljati. Zato je po mojem mnenju korektno, da se delodajalca, ki bo zaposlil dotičnega delavca s tem seznani.

22 glasov

15 glasov

Če bo predlog prejel vsaj 11 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR B Bojan K. 8 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE
  • ODGOVOR

Odgovor


18. 4. 2014

Odziv Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport

Šola izda javno listino o pridobljeni izobrazbi, ko dijak uspešno izpolni vse obveznosti, ki so določene z izobraževalnim programom. S preverjanjem znanja se ugotavlja doseganje učnih ciljev, ki so predmet ocenjevanja znanja. Minimalni standard znanja predstavlja stopnjo znanja, spretnosti, veščine ali kakovost dosežka, potrebnega za pozitivno oceno oziroma za zadovoljivo sledenje pouku pri posameznem predmetu oziroma programski enoti. Po uspešno končanem zadnjem letniku izobraževalnega programa se z opravljeno maturo oziroma zaključnim izpitom dokazujejo doseženi standardi znanj, določeni s cilji izobraževalnih programov. Prilagojeni izobraževalni programi in izobraževalni programi s prilagojenim izvajanjem v srednješolskem izobraževanju so izobraževalni programi z enakovrednim izobrazbenim standardom.

Torej, šolski sistem omogoča vpis v srednješolske izobraževalne programe vsem dijakom, da se lahko izobrazijo oziroma usposobijo za pridobitev poklica ter dejavno življenje in delo ne glede na prilagojen način izvajanja izobraževanja in opravljanja mature oziroma zaključnega izpita.

Komentarji