Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z odzivom pristojne institucije

Poostritev odzivov pristojnih organov

1809 OGLEDOV 5 KOMENTARJEV

Predlagam, da se zadolženim za odzive pristojnih organov na predloge s predlagam.vladi.si poostri nadzor, do kdaj morajo odgovoriti oz. da se obljubljenih datumov zares držijo.

19 glasov

0 glasov

Če bo predlog prejel vsaj 11 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR jancek7 3 predlogi
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE
  • ODGOVOR

Odgovor


18. 4. 2014

Odziv Urada vlade za komuniciranje

Ministrstva in vladne službe v večini primerov dosledno spoštujejo postavljene časovne roke za pripravo odziva na predloge s predlagam.vladi.si, ki sodijo v njihovo pristojnost. Po zadnji opravljeni analizi odgovorov pristojnih vladnih organov je 79% vseh odzivov objavljenih v postavljenem 30 dnevnem roku, 11% odgovorov pa z objavo zamuja do 10 dni. Leta 2011 smo med uporabniki spletnega orodja predlagam.vladi.si izvedli anketo, v kateri smo vas prosili za ovrednotenje pomembnosti nekaterih vidikov odgovora pristojnega organa, in sicer:

  • utemeljena argumentacija zavrnitve ali sprejetja predloga;
  • natančna analiza predloga;
  • natančen pregled aktualne ureditve;
  • razumljivost oziroma poljudnost besedila;
  • hitra priprava odgovora.

Velika večina uporabnikov je na prvo mesto postavila »utemeljeno argumentacijo zavrnitve ali sprejetja predloga«, medtem ko ste vidik »hitra priprava odgovora« uporabniki identificirali kot najmanj pomemben.

Ne glede na navedeno se strinjamo s predlogom, da moramo stremeti k objavi odzivov na predloge v postavljenih rokih. Običajno Urad vlade za komuniciranje z obvestilom o zamudi poslanim na vodstvo organa uspešno pospeši pripravo uradnih odgovorov. V skladu z vašim predlogom, bo Urad vlade za komuniciranje sedaj vsakih 14 dni na pristojno ministrstvo poslal seznam odprtih zadev in v primeru zamud daljših od 10 dni zahteval pojasnilo nastale zamude.

Priloge:

Komentarji