Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z odzivom pristojne institucije

Predlagam ukinitev obveznega prispeveka za Melioracijo

3068 OGLEDOV 1 KOMENTAR

Predlagam ukinitev obveznega plačevanja prispevka za osuševanje kmetijskih zemljišč.

Saj pri nas niso že vsaj 30 let nič vzdrževali-delali in so v zemlji že vse drenažne cevi sprhnele, položnice pa pridno pošiljajo vsako leto in če ne plačaš takoj se pa zelo hitro oglasi DURS.

Ko se je v 80 letih nameščalo te drenažne cevi v zemljo-oziroma v glino so morali kmetje že tedaj plačati vse stroške za tista parcele kjer so namestili drenažne cevi od katerih ni bilo nobene koristi,razen uničenih posevkov,trave.

Očitno tako spodbujate lastnike kmetij da obdelujejo zemljo,vendar jim še samo povečujete stroške z raznimi obveznimi stroški oziroma položnicami kot je obvezno članstvo v KGZS in osuševanje zemjišč oziroma Melioracija,prispevek za vzdrževanje gozdnih cest ki jih lastniki gozdov sami vzdržujejo.

Če predlog ovira že obstoječe zakone, dodatno predlagam, da se jih ustrezno prilagodi".

V nasprotnem primeru če se te zadeve ne reši čim prej,bo potrebno poiskati pravico na evropskem sodišču,ker očitno vpri nas ni mogoče nič doseči.

15 glasov

0 glasov

Če bo predlog prejel vsaj 11 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR Peter G: 257 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • ZADNJA SPREMEMBA
  • KONEC OBRAVNAVE
  • ODGOVOR

Odgovor


6. 10. 2015

Odziv Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

V pripravi je sprememba Zakona o kmetijskih zemljiščih (v nadaljevanju. ZKZ), ki se bo dotaknila tudi te problematike. Trenutno je v veljavnem ZKZ je v 94. členu določeno, kdo mora plačevati nadomestilo za vzdrževanje hidromelioracijskih sistemov in to so lastniki oziroma zakupniku kmetijskih zemljišč na območju hidromelioracijskega sistema. Potrebno se je zavedati, da je potrebno hidromelioracijske sisteme redno vzdrževati, da opravljajo svoje funkcijo. S pravilnim delovanjem hidromelioracijskega sistema, je na območju hidromelioracijskega sistema zagotovljena boljša struktura tal in s tem boljši pogoji za kmetovanje, kar pomeni večji hektarski donos in višji prihodek kmetij.

Priloge:

Popravki predloga

Verzija predloga z dne, 14. 8. 2015 | 11:34:26

Predlagam ukinitev obveznega prispeveka za Melioracijo

Predlagam ukinitev obveznega plačevanja prispevka za osuševanje kmetijskih zemljišč,saj pri nas niso že vsaj 30 let nič delali in so v zemlji že vse drenažne cevi sprhnele, položnice pa pridno pošiljajo vsako leto in če ne plačaš takoj se pa zelo hitro oglasi DURS.

Očitno tako spodbujate lastnike kmetij da obdelujejo zemljo,vendar jim še samo povečujete stroške z raznimi obveznimi stroški oziroma položnicami kot je obvezno članstvo v KGZS in osuševanje zemjišč oziroma Melioracija.

Če predlog ovira že obstoječe zakone, dodatno predlagam, da se jih ustrezno prilagodi".

V nasprotnem primeru če se te zadeve ne reši čim prej,bo potrebno poiskati pravico v Bruslju.

Komentarji