Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z odzivom pristojne institucije

Begunci in migranti

2350 OGLEDOV 7 KOMENTARJEV

Že nekajkrat sem bil prostovoljec pri delu z begunci in migranti na Dobovi.

Tukaj so moji predlogi za reševenje toka priseljenja v Evropo:

1. Najeti ljudi, ki znajo razlikovati (se da zelo hitro) begunce od ekonomskih migrantov. Ekonomske migrante je potrebno zavrniti in jih vrniti Hrvaški (prihajaj iz mnogih držav: Egipta, Maroka, Tunizije, Irana...). Beguncem je potrebno pomagati (Sirija, Irak).

2. V šotorih, kjer se jih po registraciji začasno naseli, nastaviti velike napise v angleškem, arabskem in farsi jeziku: "V Evropi vam pomagamo in od vas zahtevamo, da spoštujete naše zakone in običaje! Ženske so enakovredne moškim! Vsak dotik ženske brez njenega izrecnega dovoljenja, je zaničevanja vredno in kaznivo dejanje! Pri nas je kraja prepovedana z zakonom! Vsako versko ali karšno drugo pozivanje na nestrpnost, sovražnost ali nasilje, je prepovedano! Pri nas ne priznavamo širiatskega prava! Za vsako kršenje naših zakonov, vas takoj deportiramo nazaj v vašo deželo! Če nekomu naši zakoni in vrednote niso sprejemljivi, se lahko predomisli in se vrne nazaj, od koder je prišel!"

Po vsem, kar sem videl in prebral, jim moramo takoj in jasno povedati svoja stališča. Tako kot Policija jasno in takoj pokaže, kdo je gospodar, moramo tudi mi takoj in jasno pokazati, da se jih ne bojimo in da od njih zahtevamo. To je jezik, ki ga oni razumejo.

Absolutno potpiram pomoč pomoči potrebnim. Vendar zavračam izkoriščanje našega humanističnega odnosa do ljudi.

28 glasov

2 glasova

Če bo predlog prejel vsaj 11 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR M MToni 2 predloga
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE
  • ODGOVOR

Odgovor


22. 3. 2016

Odziv Ministrstva za notranje zadeve

V okviru upravljanja reguliranega migracijskega toka, si je slovenska policija ves čas prizadevala za zagotavljanje dostopa do mednarodne zaščite tistim osebam, ki prihajajo iz vojnih območij oziroma za identifikacijo tistih oseb, ki prihajajo izključno zaradi ekonomskih razlogov. Vlada Republike Slovenije je z namenom, da bi odločanje v postopkih mednarodne zaščite potekalo hitreje, sprejela seznam varnih izvornih držav.

Zakon o tujcih določa, da morajo tujci v Sloveniji spoštovati naš pravni red. Najboljši način prikaza spoštovanja človekovih pravic, enakosti med spoloma in drugih lastnosti pravne države, pa je prav gotovo izvajanje postopkov na najvišji ravni profesionalizma ob spoštovanju medsebojnih kulturnih razlik in upoštevanju velike stopnje stresa med migranti, kar je slovenska policija zagotavljala ves čas dela na vstopni točki v Dobovi. Vlada meni, da je bilo ves čas upravljanja z migracijskim tokom zadostno poskrbljeno o obveščanju migrantov tudi o njihovih dolžnostih.

Vlada se zahvaljuje za omenjeno pobudo, vendar opozarja, da je število migrantov, ki prehajajo preko Slovenije močno upadlo, reguliran migracijski tok je bil prekinjen, zato intenziviranje aktivnosti v tej smeri ni potrebno.

Priloge:

Komentarji