Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z odzivom pristojne institucije

Prostovoljno zdravstveno zavarovanje

3357 OGLEDOV 7 KOMENTARJEV

Predlagam ukinitev prostovoljnega zdravstvenega zavarovanja za delavce z minimalnimi plačami in upokojence z manj, kot 600 € pokojnine, z polno pokojninsko dobo, 40 in več let. Najboljše, pa je to prostovoljno zdravstveno zavarovanje, sploh ukinit, ker tako ali tako moramo doplačevati pri zdravilih in tudi pri zobozdravniku razna doplačila. Če pa ni možno nič od teh dveh predlogov, potem pa naj vsak državljan plačuje 1% od svojega neto dohodka na mesec.

18 glasov

4 glasovi

Če bo predlog prejel vsaj 11 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR B Bojč33 11 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • ZADNJA SPREMEMBA
  • KONEC OBRAVNAVE
  • ODGOVOR

Odgovor


24. 1. 2017

Odziv Ministrstva za zdravje

Ministrstvo za zdravje je v zaključni fazi priprave novega Zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju (ZZVZZ). V ta zakon sodi tudi financiranje zdravstvenega varstva ter dopolnilno zdravstveno zavarovanje (DZZ). Kot je že pokazala Analiza zdravstvenega sistema iz leta 2015, dopolnilno zdravstveno zavarovanje ni pravično, saj je premija enaka za vse, ne glede na dohodek posameznika. Prav tako se vsa zbrana sredstva ne porabijo za zdravstvene storitve prebivalcev temveč se ga del nameni za obratovalne stroške zavarovalnic, presežke ipd. Z novim ZZVZZ želimo ta del preurediti, ohraniti ta finančni vir, vendar s pomočjo uvedbe pravičnejše, to je solidarne oblike financiranja tudi v delu, kjer tega sedaj ni.

Popravki predloga

Verzija predloga z dne, 20. 11. 2016 | 12:29:15

Prostovoljno zdravstveno zavarovanje

Predlagam ukinitev prostovoljnega zdravstvenega zavarovanja za delavce z minimalnimi plačami in upokojence z manj, kot 600€ pokojnine.

Verzija predloga z dne, 29. 11. 2016 | 18:33:54

Prostovoljno zdravstveno zavarovanje

Predlagam ukinitev prostovoljnega zdravstvenega zavarovanja za delavce z minimalnimi plačami in upokojence z manj, kot 600 € pokojnine, z polno pokojninsko dobo, 40 in več let.

Verzija predloga z dne, 30. 11. 2016 | 09:26:54

Prostovoljno zdravstveno zavarovanje

Predlagam ukinitev prostovoljnega zdravstvenega zavarovanja za delavce z minimalnimi plačami in upokojence z manj, kot 600 € pokojnine, z polno pokojninsko dobo, 40 in več let. Najboljše, pa je to prostovoljno zdravstveno zavarovanje, sploh ukinit, ker tako ali tako moramo doplačevati pri zdravilih in tudi pri zobozdravniku razna doplačila. Če pa ni možno nič od teh dveh predlogov, potem pa naj vsak državljan plačuje 10% od svojega neto dohodka na mesec.

Komentarji