Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z odzivom pristojne institucije

Kučme za policiste

3791 OGLEDOV 6 KOMENTARJEV

V takem mrazu, kakor je sedaj zunaj, bi naši policisti potrebovali uradne kučme.

Pravkar sem se vrnil iz Češke in tam je to običajna praksa, prav tako imajo to AFAIK v NYC.

12 glasov

3 glasovi

Če bo predlog prejel vsaj 11 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR S seba 16 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE
  • ODGOVOR

Odgovor


28. 2. 2017

Odziv Ministrstva za notranje zadeve

Ministrstvu za notranje zadeve ste v opredelitev posredovali predlog državljana 8050-43: Kučme za policiste, ki ste ga prejeli preko spletnega orodja predlagam.vladi.si in se nanaša na uporabo kučem v policiji. Predlog državljana so preučile strokovne službe ministrstva ter podale naslednje pojasnilo.

Uredba o uniformi, položajnih oznakah in simbolih policije (Ur.l.RS, št. 64/14), v nadaljevanju uredba, ki je sprejeta na podlagi petega odstavka 40. člena Zakona organiziranosti in delu v policiji (Uradni list RS, št. 15/13, 11/14, 86/15 in 77/16) določa med drugim tudi vrste policijskih uniform ter dopolnilne dele uniform. Uredba v 3. členu določa, da zimsko uniformo sestavljajo: kapa s ščitkom, zimska čepica, puli, srajca z dolgimi rokavi, kravata, suknjič, hlače, modularna vetrovka, zimske rokavice, visoki čevlji.

Kot je razvidno iz zgornjega besedila imajo policisti za zimske razmere na voljo volnene in flis čepice, ki jih ščitijo pred mrazom. Ocenjujemo, da je glede na povprečne zimske razmere v Sloveniji, z vidika cene nabave in vzdrževanja pokrival, to najbolj sprejemljiva rešitev.

Priloge:

Komentarji