Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z odzivom pristojne institucije

Cene storitev v socialnih domovih

3000 OGLEDOV 2 KOMENTARJA

Cena enoposteljne sobe se zaračuna 10% glede na osnovno ceno ki jo plača uporabnik katera pa je določena glede na kategorijo v katero je bil opredeljen odvisno od njegovega stanja in potrebe pomoči.

Nekdo ki je opredeljen v cenejšo kategorijo z osnovno ceno oskrbe 1000 evrov plača skupaj z enoposteljno sobo 1100 evrov na mesec. Nekdo ki iz dražje kategorije z osnovno ceno oskrbe 1500 evrov pa plača 1650 evrov. Torej slednji plača 50 evrov več za isto sobo čeprav mu tisti štirje zidovi ne nudijo čisto nič več kot uporabniku cenejše kategorije.

Predlagam da se enoposteljne sobe zaračunavajo vsem enako po enotni ceni in neodvisno od cene osnovne oskrbe.

Enako velja za dvo ali večposteljne sobe.

19 glasov

0 glasov

Če bo predlog prejel vsaj 11 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR J jan31 39 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE
  • ODGOVOR

Odgovor


27. 6. 2017

Odziv Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti

Pravilnik o metodologiji za oblikovanje cen socialno varstvenih storitev (Uradni list RS, št. 87/06, 127/06, 8/07, 51/08, 5/09 in 6/12) v 31. členu določa, da se cena standardne storitve za enoposteljno sobo s souporabo sanitarij določi tako, da se cena iz prvega odstavka omenjenega pravilnika (cena standardne storitve v dvoposteljni sobi s souporabo sanitarij) poveča za 10%. Omenjeni člen opredeljuje določanje oskrbe l, t.j. oskrbe za osebe, ki zaradi starosti ali drugih razlogov, ki spremljajo starost, niso sposobne za popolnoma samostojno življenje in potrebujejo manjši obseg pomoči.

Dodatek za enoposteljno sobo se torej vedno računa od oskrbe I za dvoposteljno sobo s souporabo sanitarij in ne od oskrbe, v katero je posamezni uporabnik razvrščen, npr. od oskrbe III.

Priloge:

Komentarji