Prijava z OpenID | Ste pozabili svoje geslo? | Registracija


Spremembe pri internem ocenjevanju na maturi
 
jxa
Ogledov: 1133
Predlog poslan 15.06.2017
Z odzivom organa 05.09.2017
Zadnja sprememba 14.06.2017 14:08:51

  Predlog   Število glasov   Odziv pristojnega organa   Komentarji (3)  
DavidS | 15.06.2017 | 20:18
Ali pa maturo preprosto ukinemo....
alen | 17.06.2017 | 15:08
Jaz sem pred dvema letoma opravil maturo in bilo je podobno. Pa sem obiskoval najelitnejšo gimnazijo na Primorskem, Gimnazijo Koper. Kako mora potem šele biti v bolj ruralnih šolah ...?

Pri kemiji nam je učiteljica poročila laboratorijskih vaj sama popravila in nam jih vrnila, da jih dopolnimo, preden jih oddamo v oceno. Seveda ni nihče dobil manj kot 18/20 točk.

Pri matematiki sem se učil samo iz tiste zbirke vprašanj, ki so jo objavili na internetu, in sem izvlekel najlažji listek, sem pa naredil en srednje velik kiks. Ker sem bil med učitelji matematike priljubljen zaradi znanja in sodelovanja, mi je bilo pogledano čez prste in sem dobil 20/20. Poleg tega so punco, ki je bila vprašana z mano, toliko izpraševali, da sem imel dodatnih 10 minut za pripravo.

Pri slovenščini sem bil prvi na vrsti v generaciji in nisem se mogel učiti iz zbirke na internetu. Izvlekel sem ravno tisto, česar nisem hotel, sem pa vseeno obdržal listek, ker sem se bal, da dobim kaj hujšega. Govoril sem take bedarije, da me je še danes sram. Zamešal sem Simona Gregorčiča in Srečka Kosovela. O obnovi Matkove Tine nisem vedel praktično nič, mi je pa učiteljica, ki je sedela poleg mojega izpraševalca, veliko prišepetavala, poleg tega sem bil tudi pri slovenistih dobro zapisan, zato sem dobil 18/20 točk, čeprav si jih nisem zaslužil niti 14.

Pri angleščini in italijanščini je bilo vse korektno, kolikor se spomnim.

Tako da ja, se strinjam, da je preveč subjektivnosti, ki ji je treba narediti konec. Predlagam pa, da bi se sploh vse ustne izpite (tudi pri tujih jezikih) in interne dele (poročila) ukinilo, ker so časovno in denarno potratni ter preveč subjektivni. Hkrati pa povzročajo dodaten stres dijakom.
Micheal Benson Benson | 18.09.2017 | 13:43
 
Da bi se pravilno predstavil, sem gospod Micheal Benson zasebni posojilodajalec, podarjam posojila z 3-odstotno obrestno mero, to je finančna priložnost na vašem vratnem koraku, hitro dobite posojilo 2017. Obstaja toliko ljudi, ki tam iščejo finančne priložnosti ali pomoč za vogalom in mestom in še vedno ne morejo dobiti ene, ampak tukaj je. Možnosti financiranja na vašem vratnem koraku in kot takšne si ne morete privoščiti Zamuditi to priložnost Ta storitev je namenjena posameznikom, podjetjem, podjetnikom in ženskam ter razpoložljivosti kakršnega koli zneska po vaši izbiri za več informacij. Pišite nam po elektronski pošti: MICHEALBENSONLOANAGENCY@GMAIL.COM
Obrazec za posojilo in ga vrnite.

Polno ime .................

Zasebna telefonska številka ................

Država ..................

Naslov ................

Država ...............

Starost ..............

Prijavili ste se prej ali ne. .............

Stanje ..............

Potreben znesek posojila. ..................

Obdobje posojila ................

Poklic .................

Mesečni prihodek .....................

V skladu s temi podatki vam bomo poslali našo soglasje s časovnim razporedom odplačil, in če se strinjate s Pravili in pogoji, boste morali pridobiti posojilo v roku, ki je bil odobren, glede na resnost, nujnost in zaupanje, ki smo vam
Čakam vaš hiter odziv.

S spoštovanjem

Micheal Benson