Prijava z OpenID | Ste pozabili svoje geslo? | Registracija


Spremembe pri internem ocenjevanju na maturi
 
jxa
Ogledov: 2920
Predlog poslan 15.06.2017
Z odzivom organa 05.09.2017
Zadnja sprememba 14.06.2017 14:08:51

  Predlog   Število glasov   Odziv pristojnega organa   Komentarji (2)  
DavidS | 15.06.2017 | 20:18
Ali pa maturo preprosto ukinemo....
alen | 17.06.2017 | 15:08
Jaz sem pred dvema letoma opravil maturo in bilo je podobno. Pa sem obiskoval najelitnejšo gimnazijo na Primorskem, Gimnazijo Koper. Kako mora potem šele biti v bolj ruralnih šolah ...?

Pri kemiji nam je učiteljica poročila laboratorijskih vaj sama popravila in nam jih vrnila, da jih dopolnimo, preden jih oddamo v oceno. Seveda ni nihče dobil manj kot 18/20 točk.

Pri matematiki sem se učil samo iz tiste zbirke vprašanj, ki so jo objavili na internetu, in sem izvlekel najlažji listek, sem pa naredil en srednje velik kiks. Ker sem bil med učitelji matematike priljubljen zaradi znanja in sodelovanja, mi je bilo pogledano čez prste in sem dobil 20/20. Poleg tega so punco, ki je bila vprašana z mano, toliko izpraševali, da sem imel dodatnih 10 minut za pripravo.

Pri slovenščini sem bil prvi na vrsti v generaciji in nisem se mogel učiti iz zbirke na internetu. Izvlekel sem ravno tisto, česar nisem hotel, sem pa vseeno obdržal listek, ker sem se bal, da dobim kaj hujšega. Govoril sem take bedarije, da me je še danes sram. Zamešal sem Simona Gregorčiča in Srečka Kosovela. O obnovi Matkove Tine nisem vedel praktično nič, mi je pa učiteljica, ki je sedela poleg mojega izpraševalca, veliko prišepetavala, poleg tega sem bil tudi pri slovenistih dobro zapisan, zato sem dobil 18/20 točk, čeprav si jih nisem zaslužil niti 14.

Pri angleščini in italijanščini je bilo vse korektno, kolikor se spomnim.

Tako da ja, se strinjam, da je preveč subjektivnosti, ki ji je treba narediti konec. Predlagam pa, da bi se sploh vse ustne izpite (tudi pri tujih jezikih) in interne dele (poročila) ukinilo, ker so časovno in denarno potratni ter preveč subjektivni. Hkrati pa povzročajo dodaten stres dijakom.