Prijava z OpenID | Ste pozabili svoje geslo? | Registracija


Problematika solastništva državnih nepremičnin
 
Kristjan Gabor
Ogledov: 992
Predlog poslan 06.07.2017
Z odzivom organa 05.09.2017
Zadnja sprememba 06.07.2017 11:45:52

  Predlog   Število glasov   Odziv pristojnega organa   Komentarji (2)  

Predlagam vladi, da razpošlje vsakemu ministrstvu in nadalje, da vsako ministrstvo vsem javnim/državnim organom oz. podjetjem, ki so kakor koli povezana s posameznim ministrstvom (kot npr. Sklad kmetijskih zemljišč in gozdov, podjetje Slovenski državni gozdovi) navodilo za pregled vseh nepremičnin, ki so v solasti določenega subjekta.

Nadalje naj bo v navodilu navedeno, da naj javni organ oz. podjetje vsem solastnikom razpošlje dopis, v katerem se vsem solastnikom ali:

-ponudi odkup nepremičnine v celoti (odkup s strani javnega organa oz. podjetje) ali

-ponudi prodaja solastniškega deleža, ki je v lasti javnega organa oz. podjetja ali

-ponudi pripravljenost pristopa k prodaji nepremičnine kot celote, v kolikor se vsi solastniki s tem strinjajo (kot pobuda k prodaji).

Po načelu dobrega gospodarja bi vsak javni organ oz. podjetje moral svoje premoženje, če ga ima v solasti in mu s tem predstavlja odvečno premoženje, le to ponuditi trgu. Zgoraj navedeno bi naj veljalo tudi za vsako ministrstvo. To npr. MJU že izvaja, medtem ko npr. Sklad kmetijskih zemljišč in gozdov tega ne izvaja in bi le en dopis takšne ustanove stvari spremenil na bolje, saj situacije, ko je veliko solastnikov ne koristijo nobenemu.

 


Ključne besede solastništvo, solastniki, nepremičnine, kmetijska zemljišča, gozd, odkup, prodaja
Kategorija: Kmetijstvo


Zadnji komentarji:

Micheal Benson Benson | 18.09.2017 | 13:46
 
Da bi se pravilno predstavil, sem gospod Micheal Benson zasebni posojilodajalec, podarjam posojila z 3-odstotno obrestno mero, to je finančna priložnost na vašem vratnem koraku, hitro dobite posojilo 2017. Obstaja toliko ljudi, ki tam iščejo finančne priložnosti ali pomoč za vogalom in mestom in še vedno ne morejo dobiti ene, ampak tukaj je. Možnosti financiranja na vašem vratnem koraku in kot takšne si ne morete privoščiti Zamuditi to priložnost Ta storitev je namenjena posameznikom, podjetjem, podjetnikom in ženskam ter razpoložljivosti kakršnega koli zneska po vaši izbiri za več informacij. Pišite nam po elektronski pošti: MICHEALBENSONLOANAGENCY@GMAIL.COM
Obrazec za posojilo in ga vrnite.

Polno ime .................

Zasebna telefonska številka ................

Država ..................

Naslov ................

Država ...............

Starost ..............

Prijavili ste se prej ali ne. .............

Stanje ..............

Potreben znesek posojila. ..................

Obdobje posojila ................

Poklic .................

Mesečni prihodek .....................

V skladu s temi podatki vam bomo poslali našo soglasje s časovnim razporedom odplačil, in če se strinjate s Pravili in pogoji, boste morali pridobiti posojilo v roku, ki je bil odobren, glede na resnost, nujnost in zaupanje, ki smo vam
Čakam vaš hiter odziv.

S spoštovanjem

Micheal Benson
Ivan Peter Benko | 09.07.2017 | 16:25
Evidence sredstev so že predpisane s predpisi s področja financ - popis, vrednotenje,.. . Predlog nekako dokazuje, da se predpisi ne izvajajo dosledno. Za primer lahko vzamemo ijavo mestnega župana, ki je leta po izgradnji prometnega objekta izjavil za javnost, da še nima razčiščenega lastništva. Šepa torej kontrola izvajanja predpisov, ki bi jo ostrejše kazni zaradi nepravilnega izvajanja, lahko izboljšaje.