Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z odzivom pristojne institucije

Uvedba državnega portala za javne prevoze

2949 OGLEDOV 5 KOMENTARJEV

Predlagam, da se uvede državni portal za javne prevoze. Namenjen bi bil pregledu prevozov po posameznih postajah, bil bi lahko podlaga za nakupe vozovnic preko sistema IJPP, bil bi referenca za nadomestila stroškov prevoza (ne bi bilo več potrebno delodajalcem kupovati in dostavljati potrdil o cenah in potrdil o voznih redih).

Bil bi prvi korak k izboljšanju in dostopnosti javnih prevoznih sredstev izven mest. Lažje bi uskladili vozne rede različnih prevoznikov in tipov prevozov (avtobus, vlak).

Hkrati z uvedbo tega portala, bi pa lahko uvedli tudi dostop do podatkov podjetjem in posameznikom, ki bi želeli uporabiti te podatke za na primer razvoj aplikacij in servisov.

21 glasov

1 glas

Če bo predlog prejel vsaj 11 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR S starfotr 44 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE
  • ODGOVOR

Odgovor


16. 3. 2018

Odziv Ministrstva za infrastrutkuro

Ministrstvo za infrastrukturo v sistemu Integriranega javnega potniškega prometa je že postavilo portal, na katerem je možno načrtovanje poti in so vsi registrirani vozni redi na posameznih avtobusnih in železniških postajah in postajališčih. Vsi podatki so objavljeni tudi na spletni strani Odprti podatki Slovenije.

Pobuda, da se objavijo na portalu tudi ceniki vozovnic na posameznih relacijah bo izvedena v letu 2018, ko bi uveden enoten sistem določanja cen terminskih vozovnic in bo za vse potnike uveljavljena enotna vozovnica. Trenutno tak sistem že velja za subvencionirane vozovnice dijakov in študentov in je bil v praksi temeljito preverjen.

Priloge:

Komentarji